Skip to main content

Utbilda dig för en rörlig värld

Utbilda dig för en rörlig värld

Vårt utbildningskoncept ger dig kunskap, praktisk träning och konkreta verktyg för att hantera de utmaningar du ställs inför i ditt arbetsliv, alltifrån att stå framför kamera till att göra egen mobilfilm. Vi kommer också ge dig stöd att praktiskt omsätta det du lärt dig efter kursen.

Du får utbildare med mer än 40-års erfarenhet. Marcus bakgrund som nyhetsuppläsare och av att både stå själv framför kamera och stötta andra. Andreas med förflutet bl a på DabrowskiTV, World Television, FridayTV och TV4-Nyheterna. Detta kryddat med gästspel av experter inom respektive modul.

För frågor, mer information eller bokning av kommande lunchseminarier och utbildningar, kontakta oss.

Innehåll


Om du vill stärka din förmåga att få fram bra manus till distansmöten och film är det här modulen för dig. Här får du mallar, struktur, tips och råd för att skapa innehåll med genomslagskraft.

Filma


Ibland tjänar du på att lägga ut filmproduktionen på ett produktionsbolag som kan hantverket, men det finns tillfällen då du själv kan filma snabbt och resurssnålt med din mobil. Här går vi igenom arbetet bakom kameran och blandar teori och praktik.

Agera


Det är mycket att tänka på för den som ska agera framför en kamera, oavsett om det gäller distansmötet eller filmkameran. Om du vill bli tryggare eller få ett kvitto på hur bra du är ska du gå den här modulen. Här kommer du också få tips på hur du kan coacha andra framför kameran.

Redigera


Här går vi praktiskt igenom grunderna i hur du kan redigera din film i din mobil. Klippning och justering av bild, ljud, grafik, musik samt textning. Målet är att ha en färdig film att dela med dina kollegor eller världen efter att du gått denna modul.

Lagar & spridning av film


Får man filma var som helst och måste man be medverkande om samtycke? Och hur är det där med att använda musik, bilder eller annans material i din film, vad gäller? Förutom att du får svar på det kommer den här modulen även gå igenom hur du får spridning och hur du mäter effekten på din film.

Strategi


Ska vi verkligen filma det här och går det inte att få lite bättre kvalité på distansmötet? I den här modulen fokuserar vi på hur vi kan använda resurser på rätt sätt och jobba smartare. Du kan integrera ditt rörliga material med annan kommunikation. Målet är att du ska lämna modulen med en egen strategi för ditt filmarbete och öka din beställarkompetens.

AI


I den här modulen utforskar vi olika sätt att nyttja de nya AI-verktygen i arbetet med kommunikation, och diskuterar de möjligheter och utmaningar som kommer med den senaste AI-utvecklingen. Modulen inleds och avslutas med inspiration och up-dates från FIA. Datum och tid meddelas senast 3 veckor innan kommande utbildning.

Open space


Vår Open Space modul ger dig möjlighet att under 3 timmar komma och jobba hos oss med ditt filmprojekt. Vi har kompetens på plats som kan hjälpa dig att t ex skapa innehåll, få tips om ljussättning, intervjuteknik, klippa, arbeta med grafik, ljud m m. Modulen inleds och avslutas med inspiration och up-dates från FIA. Modulen genomförs under någon av de tre utbildningsdagarna. Datum och tid meddelas senast 3 veckor innan kommande utbildning.